İstihkâm Şehitleri Tefeyyüz

Çalışma Tamamlandı
İlköğretim Seviyesi
Makedonya Juba Belediyesi Merkez Mustafa Kemal İlköğretim Okulu



Makedonya Juba Belediyesi Merkez Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri, idarecileri ve Juba'da yaşayan soydaşlarımıza;

Sizleri, atalarımızın o topraklardaki altın mührü, son kaleleri olarak görüyoruz. Varlığınızla kutsal değerlerimizi ve kültürümüzü balkanlarda yaşatan sizlersiniz. 19.yy ve 20.yy boyunca izlerimizi balkanlardan silmeye çalışan bütün güşlere inat o topraklarda bulunmanız çok önemlidir. Yüzyıllar boyunca her türlü zorluğa karşı doğup büyüdüğünüz ata topraklarına sahip çıktınız, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğinizden şüphemiz yoktur. Balkanlar bizim için hüznün, acı hatıralarına, yürek sızılarının adıdır. Yüreğimizde daima siz vardınız ve var olmaya da devam edeceksiniz. Balkanlarda bizden geriye kalan birer aziz hatırasınız. Sizlerin orada bulunması bizim için şeref ve övünç kaynağıdır. Sizlerle el ele vererek geleceğin daha umutlu olmasını sağlayacağız. Göndermiş olduğumuz bu kitaplar sayesinde gönül köprüleri kuracağız. Kurduğumuz bu köprülerle sevgi ve umut bağlarını daha da güçlendireceğiz. Balkanlar'da da olsa Türk çocuğunun kaderi kendini iyi yetiştirmektir. Oradaki çocuklarımızın yarınlara hazır olabilmesi için bir nebze katkımız olduysa, bu mutluluk bize bir ömür yetecektir. Varlığımızı yanınızda hissettirmek için elimizden geleni her zaman yapacağız.

Şehitlerimizin, şehitleriniz olduğunu bilerek bu gönül köprüsünün adının İstihkam Şehitleri Kütüphanesi olmasının da ayrı bir önemi vardır. Türk İstihkamcısı; Balkanlar'ın fethinde, Balkan Savaşları'nda, Birinci Dünya Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda ve bugün ana yurdunuz Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek isteyen teröristle mücadele harekatında kahramanca savaşarak tarihteki yerini almıştır. Balkanlar'da bizlere miras kalan birçok köprü, kale ve Osmanlı eserinde Türk İstihkamcılarının imzası ve izleri vardır. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi saygıyla anıyor ve kahraman İstihkam Şehitlerini kütüphanenizle beraber yüreğinizde de yaşatacağınızı biliyoruz.

İstihkam Okulu-Narlıdere/İzmir - Haziran 2016